Logo
Logo Logo Logo Logo

Gumiabroncsok

A Tormási Autóház szem előtt tartva ügyfelei igényeit, minden szezonban kiemelt ajánlatokkal várja a gumiabroncs, szerelt kerék és a gumihotel szolgáltatásunk után érdeklődőket. Az érvényes ajánlatokkal kapcsolatban keresse alkatrészes kollégáinkat.

Az általunk forgalmazott gumiabroncsok:

Michelin
Continental
Barum
Kleber
Hankook

 

Gumihotel

 

A GUMI vagy kerekek tÁROLÁSa SOKSZOR HELYSZŰKE MIATT NEHÉZSÉGES, EBBEN SEGÍT a Tormási Autóház a GUMI HOTEL SZOLGÁLTATÁSUNK KERETEIN BELÜL!

A gumik szezonális cseréjének előnyös tulajdonságai egyre inkább teret nyer a magyar autótulajdonosok körében is. A téli gumi és nyári gumi cserék után viszont sokszor okoz problémát az ideiglenesen használaton kívüli kerekek szakszerű tárolása a köztes időszakokban. Sokan vannak, akik nem rendelkeznek a megfelelő nagyságú, száraz, fedett helyiséggel, ahol akár négy komplett felnire szerelt gumit is tudnának tárolni. Ennek a problémának az áthidalására vezettük be a gumihotle szolgáltatást.

Néhány hasznos információ a gumiabroncsokkal kapcsolatban

 

 

Az EU szabályozás szerint a gumiabrocsokon 3 alapvető tulajdonságot kell feltűntetni: Üzemanyag takarékosság összehasonlítása: Az üzemanyag-hatékonyság osztályozása A-tól (a leghatékonyabb) a G-ig (a legkevésbé hatékonyabb) terjed. Nedves úton való fékezés összehasonlítása: A teljesítmény az A-osztálytól (a legbiztonságosabb, a legrövidebb távolságon belül megálló) a G-osztályig (a legkevésbé biztonságos, a leghosszabb féktávolságokkal) terjed. A külső zajszint összehasonlítása: A 3 zajszint jelből álló piktogram azt mutatja, hogyan viszonyul ez a szint az európai határértékekhez.

 

 

 

Jogszabályi előírásoknak megfelelően téli gumiabroncsok használata

 

A hegyekbe készül idén télen? Mindannyian beszerezték a megfelelő sífelszerelést és a meleg ruházatot. De gondoltak a gumiabroncsokra is? A téli gumiabroncsok felszerelése növeli az Ön biztonságát a téli időszakban történő vezetés során. Gyakran nem opcionális a téli gumiabroncsok használata, Európa számos országában törvény írja elő azok felszerelését, amint a hőmérséklet csökkeni kezd. Ellenőrizze le, mielőtt útnak indul.

Ahogyan a téli gumiabroncsok országról országra változnak, ez igaz a gumiabroncsokra vonatkozó jogszabályokra is. Erre mindenképpen ügyeljen, amikor idén télen síelni indul. Míg egyes, enyhébb éghajlatú országokban nincs a téli gumiabroncsokra vonatkozó jogszabály, olyan országokban, mint például Ausztria és Szlovénia, ahol kötelező a téli gumiabroncsok használata. Más helyeken, például Franciaországban és Svájcban nincs kifejezetten a téli abroncsokra vonatkozó szabály, de bizonyos útszakaszokon a vezetési viszonyoktól függően kötelező speciális téli felszerelések használata (téli gumiabroncsok vagy hólánc).

Országonként eltérő a dátum, amikor fel kell szerelni a téli gumiabroncsokat. Norvégiában például október 16-tól április 30-ig tart ez az időszak, míg Észtországban december 1-jétől március 1-jéig. Ezért fontos, hogy az adott országban érvényes jogszabályok mellett ismerje az adott időszakban fennálló időjárási és útviszonyokat is. Kövesse figyelemmel az időjárás-jelentéseket és az utazási híreket, hogy felkészült legyen.

Mintázat mélysége

 

Nyári gumiabroncsok esetében a törvény által előírt minimális mintázatmélység 1,6 mm az EU egészében, míg a téli gumiabroncsok esetén ez az érték 3 mm. Azonban egyes országok – például Ausztria és Lettország – 4 mm-es minimális mintázatmélységet írnak elő a téli gumiabroncsok esetében. Ha már rendelkezik téli gumiabroncsokkal, ellenőrizze, hogy a mintázat mélysége megfelel-e még a törvény által előírt minimális értéknek.

Szöges gumiabroncsok: A fémszögekkel ellátott gumiabroncsok kiváló vonóerőt biztosítanak a keményre fagyott sáron vagy jégen, ami életet menthet. Azonban a szöges gumiabroncsok nem ideálisak a nedves vagy száraz, jéggel nem borított úton való vezetéshez, mivel növelhetik a féktávolságot, a haladás zaját és az útpálya kopását. Ez az oka annak, hogy egyes országokban, például Németországban és a Cseh Köztársaságban tilos használni az ilyen abroncsokat.

Mindig ellenőrizze le, hogy ismeri-e az adott országban érvényes jogszabályokat. Törvények, amelyek életet mentenek A téli gumiabroncsokra vonatkozó jogszabályok célja a balesetek számának csökkentése, és ezen keresztül életek megmentése. Franciaországban, ahol nem kötelező a téli gumiabroncsok használata, a téli gumiabroncsok használatára vonatkozó jogszabályok szigorítását tervezik a közúti balesetek számának csökkentése érdekében.

A téli gumiabroncsok egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a nedves, havas vagy jeges úton való vezetést. Egyszerűbbé teszik ezt a feladatot azáltal, hogy nagyobb tapadást, jobb fékezési teljesítményt és rövidebb féktávolságot biztosítanak. Természetesen kedvezőtlen időjárásban továbbra is nagyon óvatosan, az útra és a többi vezetőre figyelve kell vezetnie. Ha téli gumiabroncsokra van szüksége, olyan modellek közül válasszon, amelyek kiváló kilométerteljesítményt és fékezést biztosítanak.