Logo
Logo Logo Logo Logo

DPF Tisztítás

A részecskeszűrő a dízel autónk elengedhetetlen alkatrésze, mely megakadályozza mérgező égéstermékek levegőbe jutását. Azonban a részecskeszűrő kapacitása véges, előbb utóbb eltömődhet. Az eltömődött részecskeszúrőt az a műszerfalon felvillanó lámpa is jelzi, ilyenkor minél előbb keressünk egy szervízt, ahol alapos diagnosztikát követően, szakszerű technológiával kitisztítják autónk részecskeszűrőjét, amennyiben a részecskeszűrő nem sérült.

A Tormási Auzóház mindenféle részecskeszűrő tisztítását vállalja Kecskeméten és közelében, legyen szó személygépkocsik, tehergépkocsik, buszok vagy mezőgazdasági gépekről, márkától függetlenül. Szakképzett kollégáink a precíz diagnosztikai módszerekkel és hatékony tisztítási technológiákkal dolgoznak.

További információ, ajánlatkérés:
Tormási Autóház
Kecskemét, Külső-Szegedi út 100.
email: info@tormasi.hu
telefon: +36704501006

Mik a részecskeszűrő eltömődés jelei?
 
Ha dízel autónk vezetése közben azt érezzük, hogy az autó teljesítménye erőtlenné válik, indokolatlanul megnő a fogyasztása, a kipufogóból szokatlan mennyiségű szürke füst távozik és a hagyományos regenerálás egyre sűrűbben szükségessé válik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy már csak a check lámpa az egyetlen jel, hogy autónk részecskeszűrőkének tisztításra van szüksége.
Nem érdemes halogatni a részecskeszűrő tisztítását, mivel az eltömődött szerkezet használata a részecskeszűrő sérüléséhez vezet, ilyenkor pedig már csak a csere az egyetlen megoldás. A részecskeszűrő egy speciáls, drága eleme az autónak, ezért a beszerzése több százezer, akár milliós tétel is lehet, a jármű típusától függően.
Ha az autó már túl van 150 000 km—en, akkor mindenképpen ajánlott a részecskeszűrő vizsgálata, és tisztítása, hogy az eltömődés megelőzése céljából.
 

Részecskeszűrő hiba jelei:

  • Gyakori regenerálás.
  • Nem fejezei be a regenerálást az autó.
  • Magasabb fogyasztás.
  • Teljesítmény visszaesés.
  • Check lámpa jelzése.
  • Végső eset: vészüzemmódba kapcsol az autó.