Logo
Logo Logo Logo Logo

Bosch alkatrészek

Ablaktörlők

 

 

A Bosch ablaktörlőivel biztonságos és tiszta kilátással vezethet Az elismerten magas Bosch minőség gondoskodik a legjobb tisztítási teljesítményről és a hosszú élettartamról. Az innovatív technológiával készült Bosch ablaktörlők garantálják a tökéletes kilátást és a maximális élettartamot.

 

Akkumulátorok

 

Optimális indítóerő a járművekhez - Bosch S3 - S4 - S5 akkumulátorok Power Frame technológiával. 2008 második negyedévében a Bosch egy innovációval állt elő az S3-S4-S5 akkumulátorok piacán, bevezette a PowerFrame hálótechnológiát, egy újítást, amely javítja a személygépkocsikban használatos akkumulátorok teljesítményét és növeli az élettartamot.

Az akkumulátorban található háló biztosítja az áram optimális áramlását, ezáltal fokozza az akkumulátor kapacitását és megbízhatóságát. A mai gépjárművekben megjelenő számos elektromos funkció kielégítéséhez tökéletesített akkumulátor-technológia szükséges, amely megbízhatóan elégíti ki a megnőtt energiaigényeket. A Bosch S3-S4-S5 indítóakkumulátorok nagy teljesítményű PowerFrame ráccsal vannak ellátva, és megfelelnek a korszerű akkumulátorral szemben támasztott magas elvárásoknak. A hagyományos gyártási módszerekhez képest a PowerFrame technológián alapuló új, lyukasztott rácsrendszer jelentős mértékben javítja az akkumulátor komponensek teljesítményét és több energiát szolgáltat.

Az indítóakkumulátorban lévő rács kulcsfontosságú a teljesítmény és a megbízhatóság szempontjából. Az új lyukasztási módszer eredményeképpen a PowerFrame rács mikropórusos, deszilárd felületi szerkezettel rendelkezik, amelyhez az aktív massza tökéletesen tapad. A PowerFrame rácsszerkezetre jellemző még a rácsrudak elrendezése, amelyek közvetlenül a lemezcsatlakozóhoz vezetnek, így az energia veszteség nélkül, a lehető leggyorsabban apólusokhoz szállítódik. A PowerFrame technológiával nagyobb arányú ólom jut a rács azon területeire, amelyeknek nagyobb az áramterhelésük. A stabil rácskeret megakadályozza a korróziót a rács szélein, és ezáltal megelőzi a rács tágulását. A lemez szeparátor sértetlen marad, így megelőzhető a rövidzárlat, amelyet az okozhat, hogy a rács érintkezik a negatív lemezzel. Ez jelentősen megnöveli a Bosch akkumulátorok hasznos élettartamát.

A Bosch S3-S4-S5 indítóakkumulátorok előnyei:

Megfelelnek a gyártók és gépjárművezetők által támasztott magas kényelmi és biztonsági igényeknek is. A minimális vízfogyasztás eredményeképpen a BoschS3-S4-S5 akkumulátorok egyáltalán nem igényelnek szervizelést teljes élettartamuk során. A légmentesen lezárt akkumulátorfedél-konstrukció maximális biztonságot nyújt, mivel nem szivárog a sav a szállítás során, vagy amikor a gépjármű ferde helyzetben van. Az ergonómiai fogók lehetővé teszik az akkumulátor könnyű szállítását és beszerelését.

Gyújtógyertyák

 

Használja ki Ön is az optimális motorteljesítményt és a legújabb technikát a Bosch gyújtógyertyáival. A motor teljesítményét és megfelelő működését döntően a felhasznált gyújtógyertya határozza meg. A Bosch mint piacvezető és a technológiai fejlesztésekben élenjáró fogalom egyet jelent a legmagasabb minőséggel és kompetenciával a gyújtógyertyák területén. Egyre több személygépjármű gyártó építi be a Bosch gyújtógyertyákat az általa gyártott gépkocsikba.

 

Izzítógyertyák

 

Garantáltan Prémium minőség. Kétszeres élettartam.
Az Bosch új Duraterm-Chromium termékcsaládja a jelenlegi technológiának megfelelő legnagyobb teljesítményt biztosítja. A kiváló minőségű izzócső -nikkel és króm ötvözetével- eredményesen csökkenti a korróziót és ennek köszönhetően 100%-os élettartam növekedés érhető el. Fele akkora felfűtési időt eredményez az innovatív Duraterm kettősanyagú-szabályzóspirál-technológia. Ezek alapján kínálja az új Duraterm-Chromium a felsőkategóriás dízel élményét: gyorsabb, biztosabb tisztább indítás, kétszeres élettartam mellet - pontosan a Bosch minőségnek megfelelően.
 
3 éves garancia
Valódi folytonizzó: a legújabb Duraterm-Chromium jövőbe mutató technológiájából természetesen Ön is profitálhat: nagyfokú megbízhatóság, hosszabb élettartam és a csúcsminőségű Bosch termékekre jellemző 3 éves garancia.
 
Kevesebb szervizlátogatás.
A forradalmian új Duraterm-Chromium gondoskodik az égéstérbe juttatott üzemanyag tökéletes elégetéséről, és ezzel csökkenti a motor korom kibocsátását. Azonfelül jóval szabadabb mozgásteret nyújt Önnek a hagyományos kivitelhez képest kétszer olyan hosszú élettartam. Az új kivitel alaklmazásával költségeket is megtakaríthat, mivel fele akkora alkatrészigény lép fel a szervizelés során.
 
Fékrendszerek

 

Egy jármű egyik legfontosabb biztonsági berendezése a fékrendszer. Minden fékalkatrész biztonsági elem.
Egy fékrendszer olyan erős, mint a benne jelen lévő leggyengébb láncszem. Ezért nem engedhető meg a teljes fékszerkezetet tekintve semmilyen kompromisszum. Az autóvezetők 100%-ban bíznak a fékberendezés működésében. Azonban ami a fékpedál mögött történik a jármű vezetőjének csak, mint következmény érzékelhető. A számtalan vészhelyzetben - mint a hirtelen megállás az autópályán, az úttestre körültekintés nélkül kiszaladó gyerekek - minden a jó reakción és a mindig tökéletesen működő fékeken múlik. Optimális biztonságot szavatol a lassítás során a fékrendszer csúcsminősége és a Bosch, mint Európa első számú fékrendszer gyártója által szállított komponensek alkalmazása. Ezért döntenek a vezető autógyártók is az első beépítés során a magas minőségi követelményeket kielégítő Bosch rendszerek mellet.
 
Lambdaszonda

 

Bosch lambdaszonda
A Bosch több mint 30 éve állította elő a lambdaszondát, melyet azóta is folyamatosan továbbfejleszt. Tekintettel a lambdaszondával elérhető alacsony károsanyag-értékekre érthető annak diadalmenete: manapság évente 33 millió darab hagyja el a Bosch gyártósorait. A Bosch piacvezetőként eddig több mint 500 millió lambdaszondát készített a kereskedelem és az autógyárak részére.

 

Relék

 

Szinte minden járműben használnak Bosch reléket, különböző területeken - az ablaktörlő- és befúvómotoroktól a központizár-rendszereken át az üzemanyag-szivattyúkig. A Bosch relék ugyanakkor a gépjármű-alkalmazásokon kívül is sok mindenre használhatók. Egyes elemek 12, illetve 14 Voltos tartományba történő átkapcsolása számos alkalmazási lehetőséget kínál. Ilyenek például az automata tolóajtók, az elektromos kerekesszékek, az anyagmozgató berendezések és az elektromos motorok.

 

Szíjak

 

A nagyteljesítményű meghajtástechnikával megbízhatóan lendületbe jön.
A meghajtószíjak alapvető feladata, hogy a motor által előállított nyomatékot a mellék és kiegészítő berendezésekhez továbbítsa. Ezen túl vezérlési feladatokat is elláthatnak. A motor és segédberendezéseinek megbízható működése valamint az utasok biztonsága nagymértékben függ a stabil erőátviteltől. A mai modern hajtási konstrukciók különösen magas igényeket támasztanak a gyártókkal szemben, ahol a meghajtószíjak sokszor extrém mechanikai, kémiai és termikus terhelésnek vannak kitéve.

 

Szűrők

 

A motor számára beszívott levegő por és szennyező részecskéket tartalmaz, gyakran igen magas koncentrációban.
A Bosch légszűrői biztosítják a maximális motorteljesítményt és garantálják a tökéletes szűrőhatást akár extrém üzemeltetési körülmények között is. Megbízhatóan tisztítják a beszívott levegőt, és tartósan ellenállnak a nedvességnek, forróságnak. Az időben elvégzett szűrőcsere kifizetődő. Ugyanis az új szűrő beépítésével akár 10%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

 

Világítástechnika

 

A növekvő forgalom, az egyre emelkedő sebességhatárok és a folyamatosan váltakozó közlekedési körülmények mind nagyobb követelményeket támasztanak a gépjárművekben alkalmazott fényszórókkal és világítástechnikai rendszerekkel szemben. Ezért dönt a vezető autógyártók többsége az innovatív és magas minőséget képviselő Bosch fénytechnika mellett.